Från dunjacka till shorts och linne

På torsdag har jag varit här i en månad, känns sjukt när man tänker på det! Tiden går snabbt ibland, helgerna är över så snabbt, hinner knappt göra något känns det som. Fast det är inte sant, har hittat på något varje helg hittils.

På onsdag så fyller Andie år, då ska vi gå på bio och äta Frozen Yoghurt!


Den här bilden är tagen den 20/1
Gick runt i min älskade jacka i -20


Den här bilden är tagen i torsdags
Nu springer jag runt i shorts och linne i +30

Hoppas ni har det bra där hemma i kylan!
Har besök från Sverige här och han sa att det var -25 i Sverige, i alla fall i Stockholm.


Bondi och några glas

Igår träffade jag några nya tjejer (häng med nu). Jag pratade först med Alex på Facebook om att vi kunde åka till stranden, bestämde oss för Manly, sen pratade jag även med Matilda på facebook och drog med henne också i våra strandplaner. Matilda hade också pratat med tjej som heter Therese som också hakade på.

På väg in mot stan så ändrade vi oss från Manly till Bondi, hade inte varit där så det var kul att prova något nytt. Mötte upp Alex i Circular Quay, hon hade med sig en kille som hette Vince, väldigt tur att han var med och visade vägen, så slapp vi tänka på det, nu var de bara att hänga med. Vince skulle även möta upp en kompis vid Bondi, kommer inte ihåg vad han hette men han kom i alla fall från Holland. Så från att ha varit två till att bli sex stycken vilket var kul!

Det visade sig senare att jag, Matilda och Therese hade mailat med Carin i flera månader, ganska komiskt då ingen hade träffat henne än. Men nu är hon i Sydney, bättre sent än aldrig!
För dem som inte vet så skulle jag flyga ner till Sydney tillsammans med Carin men så blev det inte.


Bondi, vädligt bra kvalité på bilden för att vara min mobil


Efter Bondi så tog Therese, Matilda och jag oss in till stan igen för att möta upp Carin.
Vi satt oss och åt på ett ställe och tog några glas, väldigt roligt hade vi, träffade även på Vince och Holländaren igen, dem bjöd med oss till The Ivy (populäraste nattklubben här) men ingen av oss kände för att gå dit i strandkläder som vi fortfarande hade på oss.

Satt där och prata i några timmar, sen gick vi vidare. Vi satt oss nere vid Darling Harbour och kommenterade alla människor kläder som gick förbi oss. För er som inte har sett hur dem klär sig här när dem går ut så ska jag förklara. Tjejerna ser väldigt slampiga ut, ursäkta språket, och dem har väldigt höga klackar som dem inte ens kan gå i så det ser väldigt roligt ut.


Det var allt för denna gång, hade glömt min kamera hemma trodde jag tills jag står och väntar på bussen hem och rotar igenom min väska, och vad hittar jag inte? Jo min kamera, den hade varit i väskan hela tiden!


Featherdale Wildlife Park

Efter att jag knappt varit hemma något i fredags eller lördags så passade familjen på att sno min ouppbokade söndag med en lite utflykt till Featherdale's djurpark.

Det var ca. +30 grader ute och strålande sol, en härlig dag för en utflykt.
Började med att hälsa på koalorna, ett gulligt men ganska tråkigt djur. En koala äter 8 timmar om dagen och sover 16 timmar (eller så var de tvärt om, kommer inte ihåg) dem äter bara blad från ett träd som luktar halstabletter. Klappade en lite filur också.
Sen kom vi till kängrurna, finns väldigt många olika sorter av kängrus. Stora, små, ljusa mörka, vita etc.
Isabella köpte en liten burk med mat så hon kunde mata kängrurna men tillsammans med dem gick även emu's (tror dem hette de) och dem är inte så jättesnälla, så dem var hon lite skraj för. Vilket var ganska roligt att se för mig, Julie och Anders. Isabella tyckte inte de var lika kul när emun kom upp bakom henne medans hon matade en kängru.
Matilda är livrädd för djur, innan vi åkte sa hon att hon skulle klappa en koala men de gjorde hon inte. Hon stod brevid Isabella som klappade koalan som jag klappade, men rörde den inte.
Julie och Anders fick bära på henne när vi var inne hos djur som var lösa, annars fick hon panik.

Tittade lite på pingvinerna, små söta saker som lät väldigt roligt och varje gång dem pep så hoppade dem till.
Sen gick vi till fladdermössen som skulle matas. Väldigt äckliga, ca. 30-40cm långa och ordentliga vingar på dem!
Såg även massa ormar bla. den giftigaste i världen, ödlor, sköldpaddor, wombat, tazmanian devil, aligator, papegojor mm.

Tazmanian devil var ett ganska roligt djur, killen som stod och berättade om den satt på stängslet och höll ut armarna över den, vilket den trodde var mat. Så varje gång han vifta med händerna över den så hoppa han upp och försökte bit killen.




Jag och en sovande koala


Jag och en kängru


Hon/han var väldigt nyfiken när jag skulle ta kort


Hungriga fladdermöss, tur att dem bara äter frukt


En aligator, sådär låg den hela tiden


Wombat, dem ser snälla ut men det är de inte


Tazmanian devil, fick ingen bra bild på den då han inte ville vara stilla

Det var allt för denna gång!

P.S. Lämna gärna kommentarer så får jag också lite roligt att läsa D.S.


Sydney by night!

I fredags så åkte jag ner på stan med Andie (Andrea) för att bara strosa runt och kika lite, dem flesta affärerna hade stängt när vi kom ner men de gjorde ingenting. Sydney är dem mysigaste staden jag någonsin har varit i, i alla fall på fredagskvällar. På fredagar här så går man ut direkt efter jobbet, de vill säga vid ca. 17-18 tiden.

Väldigt härlig stämning, vi gick bort till The Rock's Midnight Market för att kika lite. Vi köpte en varsin rem som var supergod! När man köper remar i hemma så brukar dem vara lite hårda eller sega men inte här, dessa var superfärska!

Efter att ha gått runt på marknaden utan att hitta något av intresse så gick vi bort till vattnet och satt oss på en gräsmatta och lyssnade på gatumusikanter. Hade utsikt över staden och Operahuset!

När jag skulle åka hem så var de inte lika kul, fick stå och vänta på bussen i ca. 1 timme! Alla bussar som åkte förbi var fulla men till slut så kom jag på en buss, var hemma strax efter 12 på natten.

(Glömde min kamera hemma så jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén från min mobilkamera)



Mig framför den underbaraste staden


Operahuset


Ett tappert försök att ta kort på Gatumusikerna
(Om man tittar noga så ser man att de är ett band som spelar)


Vill även tillägga att GPS i mobilen är den smartaste uppfinningen!


Hemma hos mig!

Idag så slapp jag lämna tjejerna i skolan för att Anders var hemma så han tog dem. Idag ska jag till banken och hämta ut mitt Visa-kort. Får se hur de går, dem vill veta allt om en, jag måste ta med mig både pass och körkort. Kommer även ta med mig brevet jag fick av dem, för sist jag var där så ville dem ha något, t ex. ett brev, där det stog adressen jag bor på. Även om de inte står något om att jag ska ta med de så är det bättre att ta de säkra före det osäkra.
Efter att jag varit på banken så ska jag cykla bort till Castle Towers, var där i förrgår och då gick jag nästan vilse där inne för att det var så stort. Hittade en klänning förragången för 20$! Får se vad jag hittar denna gång.

Men nu ska jag visa lite bilder av mitt rum, kör en liten hemma hos!


Min säng bekvämaste någonsin! Kanske för att jag ligger på två Tempurmadrasser...


Har precis fått en ny TV-bänk...


...och i den kan man gömma litte gott!


Hyllan har blivit ett sko-/tångställ


Tror jag är en av kanske 3 pers som cyklar i de här landet!


Bilder på nära och kära...


Har fått låna en docka till min iPod, tummen upp!


Lite mer bilder och en "Good luck angel" -nalle


Ja då har ni sett hur jag bor!


Sydney!

City stod på schemat idag och det skulle göras med Andrea. Vi började med att äta, sen bestämde vi oss för att ta en färja ut till Darling Harbour. Vi prickade inte riktigt in vädret, och jag prickade definitivt inte in rätt kläder för denna dag. Men som tur var så regnade de inte i City. Vi hoppade av i Darling Harbour och tänkte att vi kunde gå runt där ett tag för att sen ta båten tillbaka lite senare. Vi gick längs hamnen och tittade lite, dem har de kinesiska nyåret här så de var darkbåts race. Satt oss och tittade på ett race, men de var för tråkigt så vi gick vidare.

Vi virrade bort oss till Chinatown, ganska roligt att se men inte riktigt något för oss då allt stod på kinesiska. Gick runt ett bra tag, efter en stund så började de regna, inte så roligt med mina kläder, Andrea var i alla fall lite smart som hade en tunn jacka på sig men inte jag! Efter ett tag så insåg vi att vi nästan gått till baka där vi kom ifrån, funderade ett tag på om vi skulle ta färjan eftersom att vi betalt för den, men det blev en omväg så vi fortsatte att gå tillbaka.

Blev ingen shopping, ja de är sant! Idag var vi turister med kartor och frågade om vägen.





Jag håller i mig i räcket bakom ryggen för att inte ramla de är därför jag står så konstigt


Lite byggnader, kommer inte ihåg i vilket område


Drakbåts race


Chinatown


Frosen Yoghurt, godaste någonsin!


I ett shopping mall, jag är så fin!


Jag och Andrea


I bussen påväg hem, snart under Harbour Bridge


Spindlar bara förstör!

Idag så satt jag och åt lite i mitt rum samtidigt som jag satt vid dator och funderade på vart jag skulle ta en promenad någon stans tills jag helt plötsligt ser hur de kommer ner något svart på väggen bakom tv. Uppfattar först inte vad det var tills jag tittade ner och upptäcker att det är en stor spindel! Spindlar är det värsta jag vet, fy fan. Eftersom att jag var själv hemma så var det bara upp till mig att döda den, hur de nu skulle gå till...

Började med att gå upp och hämta både dammsugare och en sopkvast. Tänkte att jag kunde slå ihjäl den först och sen dammsuga upp den. Lättare sagt än gjort! Detta var en väldigt snabb spindel så när jag kom i närheten av den med sopkvasten så kröp den snabbt iväg. Tillslut så stannade den, dock på ett väldigt olämpligt ställe, men bättre de än att den fortsatt till min säng. Lyckades inte att träffa den med sopkvasten och eftersom att jag i samma ögonblick som jag slog mot den och upptäckte att jag missat så släpper jag kvasten. Petar på kvasten med dammsugaren för att se om den låg under och det gjorde den inte. Panik! Vart är den?! Det är väldigt svårt att se den på den mörkblåa heltäckningsmattan som jag har i mitt rum.

Helvete!

Letar ett tag tills jag hittar den vid dvdn. Usch jag kunde ha trampat på den. Eftersom att jag inte kan slå på dvdn med kvasten så bestämmer jag mig för att dammsuga upp den levande. Efter att jag har gjort de så kommer jag på att den kanske fortfarande lever i dammsugarpåsen. Aldrig att jag stänger av dammsugaren nu!
Låter den vara på för att gå in på internet och se om en spindel dör av att man dammsuger upp den, fanns blandade åsikter om de. Så både för att försäkra mig om att det inte finns några fler kryp i mitt rum och att den är död så bestämmer jag mig för att dammsuga hela rummet och kolla i varenda vrå där det kan finnas spindlar eller kackerlackor!

Tror det tog mig en halvtimme innan jag "dödade" spindeln och yttligare en timme innan jag vågade stänga av dammsugaren. Fast jag tog upp dammsugaren på övervåningen och skyndade mig att stänga in den i städskåpet så att den inte kommer tillbaka.

Julie talade senare om för mig vart insektssprayen fanns och att det bara var att spraya på dem så kryper dem ihop och dör. Sen är det frittfram att slänga bort dem. Vi kom även fram till att det måste ha varit "Antennkillarna som släppt in den, då dem både hade dörren in till garaget vidöppen och min dörr ut.
Om jag hittar flera så kommer den sparyen vara slut inom en snar framtid!


Här har vi jäveln när jag upptäckte den!


Här innan den mötte sin död!


Den där jäveln förstörde min dag!


Funny face


"Make a funny face"
Matilda älskar att leka med min kamera!

Funderar på om jag ska ta en promenad i området, ska nog först ta något att äta så jag orkar att gå.


Resan till Down Under

Det var en väldigt lång resa! Började med att mamma och Camilla följde med och vinkade av mig på flygplatsen. Checkade in min väska och sen gick vi och åt.


Första flyget var från Arlanda till Frankfurt, hade blivit lite uppskrämd att Frakfurt var en väldigt stor flygplats och att det var svårt att hitta, men smart som man är så hittade jag rätt, frågade bara en person om hissarna gick till tåget. Det går nämligen tåg mellan treminalerna.
Efter att jag checkat in så köpte jag en dricka och gick och satt mig i en stol som kunde ligga i, satt där ett tag och tittade lite på film.

Nästa plan gick till Singapore tror att de tog ca. 13 timmar att flyga dit. Det var väldigt trångt för benen att sitta i stolen, då personen framför fällde ner sin stol. Fick en filt, kudde, såna där ögonlappar eller vad de heter och en tandborste och tandkräm.
Man hade en lite tv i solen framför sig där man kunde välja själv vad man ville se, höra eller lyssna på. Jag kollade på 127 Hours, en ganska bra film faktiskt. Sov i stor sett resten av vägen. Tror mina stolsgranna tyckte jag var lite konstig som sov med kudden på armstödet, vet inte hur jag ska förklara detta bra men ska försöka, som jag hade huvudet på och försökte ligga i en konstig fosterställning med fötterna fortfarande i golvet för dem fick inte plats i stolen haha.

Kom till Singapore där man skulle gå av planet och sen hoppa på samma igen en timme senare, blev ca. 45 min försenade för att en hade glömt sin väska i gaten och sen för att det stog ett plan bakom oss som inte kunde starta.

Kom tillslut fram efter en ca. 7 timmars flygning till Sydney. Var lite rädd för att inte komma in i landet för att jag hade kryssat i ja på medeciner och att jag hade, lyssna nu, jord på mina skor, men jag kom in efter att dem frågat vad för medeciner jag hade och kollat mina skor. Jag tror de tog ca. 20 min sen var jag klar, sen var de bara att försöka att leta på Anders, tog en liten stund men sen hittade jag honom.




Nu har jag varit med Julie och lämnat tjejerna i skolan, Matilda ville inte riktigt att Julie skulle gå men tillslut så hade hon inget val, hon började skolan igår så hon är inte riktigt van än. Barnen ser så gulliga ut i sina uniformer och hattar, dem måste ha hatt här för att skydda sig mot solen.

Funderar på om jag ska ut och sola en stund, för när tjejerna kommer hem så ska vi bada och då kommer jag inte ha en chans att sola.

inne  i planet
Bild till mamma som absolut ville se hur de såg ut inne i planet.


Satt längst bak i planet så det kändes som att de aldig skulle ta slut när man gick in och ut.


I Singapore


Var kolsvart ute, såg lite lampor utanför fönstret men fick ingen bra bild


Utanför Sydney


Snabbt!

planet

Fyget när jag landade i Singapore, hoppade på samma flyg igen sen.

Hinner inte skriva så mycket nu för dem har vaknat där uppe.
Idag ska jag följa med Julie och tjejerna till skolan och sen ska hon visa vad jag ska göra osv.

Berättar mer senare, nu ska jag klä på mig!


Följ mitt äventyr via Bloglovin'

Följ min blogg med bloglovin


RSS 2.0